INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (žalių, nevirtų, sutarkuotų smulkia tarka)
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek prieskonių (aš gardinau pipirais, ciberžole ir kmynais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tarkuotas bulves sumaišome su varške, įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus, pagardiname druska ir prieskoniais. Viską gerai išmaišome.
2.
Dedame masę šaukštu į įkaitintą keptuvę ir surandame tinkamą keptuvės kaitrumą bei laiką, per kurį iškeps blynas.
Patarimai:
•
Pirmas blynas man pavyko šiek tiek pusžalis. Tuomet keptuvė temperatūrą sumažinau iki 3 (mano keptuvėje yra iš viso 5 karščio padalos), ir kepiau po 3 - 4 minutes. Pavyko tobuli, minkšti blynai.