INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g siesto
200 g miltų
100 g kakavos
2 a.š kepimo miltelių
Pertepimui:
450 g grietinės
2 v.š cukraus
1 a.š želatinos
50 g vaisių (vyšnių, aviečių - pagal norą) skonio žėlė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrum ir kakava, ko ištirps cukrus. Ištirpiname sviestą, plakiame, kol truputi praauš, atsargiai, maišant supilame į kiaušinių masę. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais suberiame į masę ir viską išmaišome. Baigtą tešlą supilame į skardą, išklotą popieriumi ir išeptą sviestu bei truputi pabarstytą miltais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Kol biskvitas vėstą pasidarome pertepimą - suplakame grietinę, cukrų ir ištirpintą želatiną su želė. Perteptus biskvitus paslegiame ir paliekame kelioms valandoms šaldytuve. PUOŠIMUI: Visą tortuką aptepam lydyto šokolado ir grietinės mišiniu (100g šokolado ir 3 v.š grietinės), puošti galima įvairiomis uogomis, gėlėmis, cukraus pudra ar kuo tik fantazija leidžia ;). SKANAUS !!!