INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos nugarinės
2 vienetai apelsinų
100 mililitrų sojos padažo (naudojome "Santa Maria" Thai Soya Sauce)
100 mililitrų apelsinų sulčių
50 gramų dižono garstyčių
3 šaukštai medaus
1 vienetas aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
3 šakelės rozmarino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudėkite sojų padažą, apelsinų sultis, garstyčias, česnako skiltelės, kapotas rozmarino šakeles, medų ir aitriąsias paprikas. Viską sutrinkite iki daugmaž vientisos masės. Jei elektrinio trintuvo neturite, aitriąją papriką, rozmarinus ir česnakus kuo smulkiau supjaustykite ir sumaišykite kartu su sojos padažu, garstyčiomis bei apelsinų sultimis.
2.
Didelio dubens dugną padenkite apelsinų skiltelėmis ir ant jų uždėkite mėsą. Ant mėsos pilkite paruoštą marinatą ir atsargiai pamasažuokite mėsą iš visų pusių.
3.
Marinuokite mažiausiai 12 valandų (idealu būtų visą parą).
4.
Kepkite iki 185° įkaitintoje orkaitė apie 1 valandą 20 minučių.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.