INGREDIENTAI: 2 morkos
200 g skaldytų žirnių
0,5 stiklinės grietinėlės
Aliejaus (truputį)
Juodi pipirai, kalendra, cukrus, druska, imbieras, cinamonas, džiovintas smulkintas bazilikas arba žalias, paprikos prieskoniai, kmynai, džiovintos arba žalios petražolės (pagal skonį)
1 kiaušinis (aptepimui)
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: Sutarkuoti morkas, pakepinti aliejuje. Iškepusias morkas apipilti grietinėle, dar šiek tiek patroškinti. Išvirti skaldytus žirnius. Jų ir morkų kiekį imti maždaug, kad būtų pusė tų ir pusė tų. Sudėti likusius prieskonius ir žoleles ( visų įberti po žiupsnelį, galima ir daugiau pagal skonį, galima pasidaryti ir labai aštrų įdarą negailint imbiero bei pipirų). Tešlai: Pirktinę tešlą atšildyti 15 min. Susipjaustyti kvadratais (apie 10 cm). Pabarstyti skardą miltais. Į kvadratus įdėti po didelį šaukštą įdaro, kraštukus susukti viduryje užspaudžiant įdarą. Aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 minučių. SKANAUS!