TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto (arba ghee)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės migdolų miltų
1/4 stiklinės kvietinių miltų (naudojau Speltų)
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai kriaušių (naudojau dideles Conference)
4 šaukštai kakavos
2 šaukštai brendžio (nebūtina)
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek sviesto (arba ghee sviesto)
Kepimui:
šiek tiek cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.

2.
Sumaišykite speltos miltus su maltais migdolais ir druska.

3.
Šluotele paplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki masė pabals, įmaišykite brendį. Sumaišykite kepimo miltelius su citrinos sultimis ir įmaišykite į trynių masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki minkštų putų.

4.
Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą kartu su ghee ar sviestu, įmaišykite kakavą. Atsargiai, dar šiltą šokolado masę sumaišykite su kiaušinių trynių mase. Įmaišykite sausus ingredientus. Įmaišykite maždaug trečdalį kiaušinių baltymų, kad paskystintumėte tešlą, tuomet atsargiai įmaišykite likusius kiaušinių baltymus. Maišykite tik tiek, kad masė susimaišytų.

5.
Patepkite ghee arba sviestu kepimo formą, jos sieneles ir dugną apibarstykite cukrumi. Supilkite šokolado masę ir išlyginkite viršų.

6.
Nulupkite ir supjaustykite kriaušes. Išdėliokite jas ant pyrago viršaus, kriaušių riekeles šiek tiek paspausdami žemyn.

7.
Kepkite 40 - 50 minučių, kol ant į vidurį įkišto ir ištraukto dantų krapštuko bus prilipę tik keli trupiniai. Neperkepkite. Mėgaukitės atvėsusiu.




admin · 2021-04-10 15:00 · 345 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt