INGREDIENTAI: 800 gramų trapių sausainių (auselių)
Kremui:
1 litras pieno
4 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
100 gramų cukraus
6 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus ir vanilinį cukrų. Sumaišykite ir į mišinį įpilkite pieną.
2.
Virkite masę ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sustandės. Palikite atvėsti.
3.
Kai kremas šiek tiek atauš, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
4.
Imkite po vieną sausainį, pamirkykite kreme ir dėkite į formą nusegamais kraštais vieną šalia kito, tada sudėkite antrą sluoksnį. Turėtų būti 5-6 sausainių sluoksniai. Kai išdėliosite sausainius, ištepkite kremu viršų ir kraštus. Likusius sausainius sutrupinkite iki trupinių ir apibarstykite tortą.
5.
Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai pernakt, kad kremas susigertų.
Patarimai:
•
Tortą patogiausia ruošti į formą nusegamais kraštais, apie 24 cm skersmens, bet galima ruoštis ir mažesnio ar didesnio skersmens formoje.