INGREDIENTAI: Tešlai:
200 mililitrų pieno
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Įdarui:
70 gramų fermentinio sūrio
70 gramų dešros (kumpinės ar kitos mėgstamos)
70 gramų šaltai rūkytos šoninės
pagal poreikį žalumynų (šviežių)
šiek tiek sviesto (apkepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną išplakti su kiaušiniais, suberti miltus, cukrų ir druską ir gerai išmaišyti. Kepti lietinius keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
2.
Sūrį ir dešrą sutarkuoti, žalumynus pasmulkinti ir viską išmaišyti. Sudėti įdarą i lietinius ir susukti.
3.
Kiekvieną blynelį apsukti šoninės juostele ir sudėti į kepimo indą su ištirpintu sviestu. Blynelius apkepti orkaitėje 200 C laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.