INGREDIENTAI: 2 kilogramai morkų
1 galva česnako
0.5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 stiklinės acto 9%
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuoju pjaustykle šiaudeliais. Česnakus labai smulkiai sukapoju.
2.
Storadugniame puode ant aliejaus maišydama pakepinu morkas ir česnaką, kol morkos truputį suminkštėja ir susileidžia. Tada supilu vandenį, actą, druską, prieskonius, išmaišau ir pridengusi puodą dangčiu dar šiek tiek patroškinu. Jeigu atrodytų mažokai skysčio, įpilkite dar šiek tiek vandens, bet jo nepadauginkite, nes skysčio paleidžia ir pačios morkos.
3.
Dar karštas morkytes sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, paspausdama šaukštu, kad neliktų oro tarpelių.
4.
Stiklainius užsuku steriliais, sandariais dangteliais ir apverčiu dangteliais žemyn. Tada juos šiltai užkloju (pūkinėmis kaldromis ar šiltomis striukėmis) ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.