INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos filė
3 vienetai morkų (didelių)
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kuskuso
1 skiltelė česnako
2 vienetai čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1.5 litro daržovių sultinio
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuojame, svogūną ir česnaką pasmulkiname, bulves supjaustome kubeliais.
2.
Puode ištirpiname sviestą ir pakepiname daržoves. Užpilame sultiniu ir verdame apie 15 min.
3.
Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame vištieną, kol gražiai apskrus ir iškeps.
5.
Išvirusią sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Suberiame kuskusą, druską, įpilame grietinėlę ir paverdame apie 5 min. Sudedame iškeptą vištieną. Pagardiname čiobrelio lapeliais. Uždengiame sriubą ir leidžiame dar šiek tiek pastovėti.