INGREDIENTAI: 520 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens
120 gramų sviesto
30 gramų cukraus
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
8 šaukšteliai uogienės (apytikriai, tirštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildyti iki maždaug 35 C laipsnių. Suberti cukrų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių šiltai, kad mielės aktyvuotųsi.
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
3.
Į vandenį suberti miltus, pilti sviestą. Užminkyti tešlą. Pridengti švariu rankšluostėliu ir palikti šiltai valandėlę pakilti.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Jei tešla šiek tiek limpa, galima delnus sutepti aliejumi.
5.
Imti vieną gabalėlį tešlos, delnais patampyti į maždaug delno dydžio "blynelį". Į vidurį dėti šaukštelį uogienės. Tešlos kraštus sugnybti, suspausti. Taip suformuoti visas bandeles.
6.
Sudėti bandelės ant kepimo popieriaus išklotos skardos. Bandeles dėti siūle į apačią, tarp bandelių paliekant tarpus.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus!
Patarimai:
•
Iškepusias galima pabarstyti cukraus pudra.