INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
100 gramų kefyro
5 gramai meksikietiškų prieskonių
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų kalakutienos šlaunelės be kaulo
100 gramų sviesto
100 gramų svogūnų
100 gramų morkų
1 vienetas avies žarnos (žr. patarimus)
1 vienetas kiaušinių
20 gramų česnako
20 gramų žalumynų (krapų, čiobrelių, šalavijų, petražolių, svogūnų laiškų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
50 gramų svogūnų laiškų
10 gramų alyvuogių aliejaus
5 gramai poro daigai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į plaktuvą įmušami kiaušiniai, pilamas pašildytas sviestas. Išplakama. Suberiami miltai, pilamas kefyras, beriami prieskoniai, plakama 2 minutes.
2.
Į vaflinę pilama tešla, kepama, kol gražiai apskrunda.
3.
Dešrelėms kalakutiena sumalama.
4.
Į dubenį sudedamos ant sviesto apkeptos daržovės ir smulkinti žalumynai.
5.
Įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, išmaišoma.
6.
Dedama mėsa. Gerai išmaišoma.
7.
Į avies žarnas kemšama paruošta masė, bet ne per stipriai, kad nesutrūkinėtų kepant.
8.
Prieš kepant, paruoštas dešreles palaikyti šaldytuve, geriausiai visą naktį.
9.
Dešrelės kepamos keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant nestiprios kaitros, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
10.
Į iškeptą vaflį, įsukama kepta dešrelė.
11.
Vaflį tiekti su keptais svogūnų laiškais, porų daigais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Patarimai:
•
Žarnos turi būti mirkomos šaltame vandenyje bent 1 valandą iki gaminimo.