TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Farširuota lydeka šventiniam stalui
Farširuota lydeka šventiniam stalui

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų
150 gramų kiaulienos ((lašinukai))
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
1.5 kilogramo lydekos
šiek tiek pipirų (juodi)
šiek tiek prieskonių (žuviai)
šiek tiek majonezo (DAUMANTŲ)
šiek tiek daržovių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.

2.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.

3.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.

4.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.

5.
kardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45 - 50 min.

6.
Atvėsusią lydeką dedam i serviravimo lėkštę ir supjaustom plonais gabaliukais. Papuošiam daržovėm ir patiekiam su Daumantų majonezu, nes jis suteiks žuviai gera skonį ir žuvis nebus sausa. SKANAUS :)




admin · 2021-04-12 06:00 · 372 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt