INGREDIENTAI: 1 kg džiovintų vaisių (razinų, džiovintų abrikosų, slyvų)
45 ml džino
250 g sviesto
250 g rudojo cukraus
5 vidutinio dydžio kiaušiniai
250 g miltų
100 g migdolų
10 g prieskonių mišinio (pipirai, cinamonas, gvazdikėliai, imbieras )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį sudedame sutarkuotą kambario temperatūros sviestą, suberiame cukrų, įmušame kiaušinius, supilame džiną ir išplakame. Po to su šaukštu įmaišome prieskonius, miltus, džiovintus vaisius ir riešutus (be odelių). Kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi ir patepame popierių sviestu. Sukrečiame tešlą ir išlyginame paviršių. Kepame pyragą 160-180 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 valandos. Kai pyragas gražiai apskrus, viršų uždenkite folija, kad nesudegtų ir baikite kepti. Gražių švenčių!