INGREDIENTAI: 750 gramų vištienos blauzdelių mėsa (tinka ir sparnelių, ir ketvirčių)
350 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų
250 gramų pievagrybių
1 vienetas poro
20 gramų miltų (apie 2 šaukštų)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
500 mililitrų pieno
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį malto muskato
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia paruošti bešamelio padažą. Puode su nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišant šluotele pakepkite 1-2 min. iki kol susidarys graži, auksinės spalvos vienalytė masė.
2.
Supilkite šaltą pieną į susidariusią masę, intensyviai plakite šluotele. Vis maišant šluotele virkite padažą ant nedidelės ugnies iki kol jis taps tirštesnis. Virti reikėtų apie 10-15 min.
3.
Tuomet apkepkite vištieną. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Šiame paruoštame mišinyje apvoliokite vištieną. Vištieną dalimis, kad apskrustų, bet nepradėtų troškintis iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje ir sudėkite į lėkštę.
4.
Gilesnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite pusžiedžiais ar nedideliais kubeliais pjaustytą porą, kubeliais pjaustytas morkas, nuvalytus ir stambiai pjaustytus pievagrybius. Kepkite 4-5 min.
5.
Į gilesnę keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus ir supilkite sultinį. Užvirkite, ant nedidelės ugnies troškinkite 5 min.
6.
Supilkite bešamelio padažą, išmaišykite, užvirkite ir ant nedidelės ugnies viską troškinkite iki kol sutirštės, pagardinkite citrinos žievele. Vištiena turėtų būti išsitroškinusi ir minkšta. Troškinti rekėtų 15-20 min.
7.
Tradiciškai, šis troškinys patiekiamas su šviesia duona, tačiau tinka patiekti ir su virtais ryžiais.
Patarimai:
•
Į padažą gaminimo pabaigoje galima įmaišyti šiek tiek kietojo sutarkuoto sūrio.