INGREDIENTAI: 500 g maskarponės sūrio
250 g Savoiardi sausainių („damų pirštelių“)
4 kiaušinio tryniai
200 ml „Guinness“ alaus
150 g cukraus
200 ml juodos kavos
6 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltos masės. Sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išplakti. Alų užvirinti, supilti kavą ir keletą minučių pavirti (jei norite saldžiau, galima įberti pora šaukštų cukraus). Skystį supilti į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Pasiruošti stačiakampio formos, platų, gilų indą (25x30 cm), kuriame bus ruošiamas desertas. Dviem pirštais imti sausainį, jį laikyti horizontaliai. Sausainio apačią vos 1,5 - 2 sekundėms mirktelti (sausainis turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėti į pagrindinį indą. Šitaip mirkytais sausainiais iškloti visą indo dugną. Ant sausainių, tepti storą sluoksnį maskarponės kremo ir gausiai apibarstyti kakava. Viską kartoti tol, kol gaunami du sausainių, kremo, kakavos sluoksniai. Desertą uždengti ir padėti 6 valandoms į šaldytuvą sustingti.