INGREDIENTAI: 1 skardinė šprotų (apie 200 gr)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1.5 šaukšto majonezo
šiek tiek česnako miltelių
šiek tiek žalumynų (krapų, petražolių, džiovintų špinatų)
150 gramų graikinių riešutų (apvoliojimui)
šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šprotus sutryniau šakute ir sumaišiau su burokine tarka tarkuotais kiaušiniais ir sūriu.
2.
Gautą masę pagardinau džiovintais špinatais, majonezu, česnako granulėmis, išmaišiau ir pastačiau pusvalandžiui į šaldytuvą. Iš pravėsusios masės geriau formuoti kamuoliukus.
3.
Graikinius riešutus sutryniau. Iš masės padariau graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliojau riešutų trupiniuose. Kamuoliukus papuošiau alyvuogėmis ir palikau šaldytuve sustingti.