INGREDIENTAI: 250 gramų ryžių
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas vištienos krūtinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikos
8 vienetai pievagrybių
1 sauja žirnių
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek sezamo
šiek tiek citrinų sulčių
Padažui:
50 gramų sojos padažo
20 gramų sezamų aliejaus
20 gramų rudojo cukraus
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis saldaus aitriųjų paprikų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustome kubeliais, apibarstome druska, pipirais ir sojos padažu. Paliekame marinuotis bent pusvalandį. Supjaustome daržoves ir pievagrybius.
2.
Pasiruošiame padažą – sumaišome visus ingredientus.
3.
Verdame ryžius. Neperverdame! Aš verdu apie 12 minučių.
4.
Kol verda ryžiai, iškepame vištieną ir atidedame. Tuomet iškepame kiaušinius – įkaitintoje keptuvėje nuolat maišydami, kad išeitų smulkūs gabalėliai. Atidedame juos šalia vištienos. Trumpai kelias minutes apkepiname daržoves ir pievagrybius. Prie jų beriame vištieną su kiaušiniais ir išvirusius ryžius. Kelias minutes apkepame viską maišydami. Užpilame padažu, išmaišome.
5.
Ant kiekvienos porcijos išspaudžiame citrinos sulčių ir pabarstome sezamo sėklomis.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje