INGREDIENTAI: Tešlai:
540 gramų bulvių (virtų, nuluptų)
170 gramų varškės (pertrintos per sietelį)
170 mililitrų miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek miltų (pabarstymui)
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
500 gramų faršo (maišyto kiaulienos, jautienos)
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka, apkepti keptuvėje. Sudėti į keptuvę smulkintus svogūnų laiškus su smulkintu česnaku ir dar kelias minutes pakepinti.
2.
Į faršą įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, krapus, petražoles, sudėti apkeptą morką su svogūnų laiškais ir česnaku, ir gerai išmaišyti.
3.
Tešlai bulves sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, sudėti varškę, įberti druską ir miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų.
4.
Stalą pabarstyti miltais ir iš bulvių tešlos iškočioti stačiakampį, maždaug 45 x 25. Ant jo paskirstyti faršą, suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti 2,5 cm storio riekelėmis. Jas lengva paspausti iš viršaus ir pataisyti formą.
5.
Kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, patiekti su grietine ar padažu. Mes valgėme su troškintais baravykais ir raugintais kopūstais.