INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos sprandinės
20 gramų alyvuogių aliejaus
2 gramai šalavijo
2 gramai čiobrelių
2 gramai čiobrelių
2 gramai petražolių
pagal skonį druskos
Padažui:
50 gramų svogūnų
50 gramų grietinėlės
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sprandinė trumpai apkepinama keptuvėje ant aliejaus iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
2.
Žolelės susmulkinamos ir apkepinta sprandinė jose apvoliojama.
3.
Sprandinė standžiai susukama į kaitinimui tinkjamą maistinę plėvelę (arba kepimo rankovę)., jos galai užrišami ir dedama į vandens vonelę. Kepama orkaitėje arba citrkuliatoriuje 64 laipsnių temperatūroje apie 1,5 - 2 valandas.
4.
Iškepta mėsa supjaustoma riekelėmis ir pagardinama druska.
5.
Sprandinė patiekiama su padažu, kuris ruošiamas taip - toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinta mėsa pakepiname smulkintus svogūnus iki suminkštėja. Sudedame sviestą, supilame grietinėlę ir pakaitiname iki padažas truputį sutirštėja. Pagal skonį pagardinama druska bei pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Prie taip paruoštos sprandinės laidoje patiekiau orkaitėje keptų burokėlių bei virtų lešių. Burokėlius įsukau į foliją ir kepiau orkaitėje 200 temperatūroje apie 1 valandą. Iškepusius atvėsinau, nulupu ir supjausčiau vidutinio dydžio gabalėliais. Gabalėlius apkepinau ant sviesto, pašlakstau trupučiu vyno acto ir pagardinau druska bei pipirais.
•
Lęšių garnyrą ruošiau taip - įvairių spalvų lęšių mišinį užpyliau dvigubu kiekiu vandens ir viriau ant nedidelės ugnies apie 20 minučių iki suminkštėjo. Tada pasūdžiau ir pagardinau trupučiu sviesto bei smulkintais krapais.
•
Atkreipkite dėmesį, kad recepte sprandinei naudojama speciali karščiui atspari plėvelė.