INGREDIENTAI: 9 gabalėliai jūros lydekos
3 šaukštai kukurūzų kruopų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kario
1/3 šaukštelio aitriųjų pipirų (malti )
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
1 vienetas paprikos
200 gramų šparaginių pupelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sviesto
1 skiltelė česnako
1 šaukštas balzaminio acto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
Padažui:
2 šaukštai medaus
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite daržoves. Papriką supjaustykite kubeliais, cukiniją griežinėliais. Šparagines pupeles perpjaukite į kelias dalis ir minutę palaikykite užpylę verdančiu vandeniu ir tada jį nupilkite (kad pupelės truputį suminkštėtų). Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Pirmiausia pradėkite kepinti paprikas, tada įdėkite susmulkintą česnako skiltelę, pakaitinkite ir sudėkite šparagines pupeles ir cukinijas. Pakepkite 1-2 min., supilkite balzaminį actą ir išjunkite ugnį.
2.
Žuvies filė pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Kiaušinį lengvai išplakite plokščiame dubenėlyje. Žuvį pamirkykite kiaušinyje iš abiejų pusių ir tada apvoliokite kukurūzų kruopose, nukratykite jų perteklių ir kepkite įkaitintame aliejuje.
3.
Padažui tiesiog nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite visus padažo ingredientus.
4.
Į lėkštę dėkite daržoves, ant viršaus - žuvies filė ir apšlakstykite citrinų ir medaus padažu.