TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
500 gramų saldžiųjų bulvių
400 mililitrų kokosų pieno
190 mililitrų daržovių sultinio (naudojome „Vegeta Natur“ )
2 vienetai morkų
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
5 centimetrai imbiero
3 skiltelės česnako
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio kario prieskonių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kumino
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (virtų)
pagal poreikį kalendros
pagal poreikį žaliųjų citrinų (riekelių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gilioje keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną bei riekelėmis supjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.

2.
Suberkite tarkuotą imbierą, kario prieskonius, ciberžolę ir kuminą, sudėkite pomidorų pastą. Maišydami pakepinkite dar minutę.

3.
Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, supilkite kokosų pieną ir sultinį. Išmaišykite. Padidinkite kaitrą, leiskite užvirti. Tuomet kaitrą sumažinkite iki vidutinės, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite apie 10 minučių. Nuėmę dangtį, troškinkite dar 20 minučių, kol daržovės bus minkštos, o skystis sutirštės.

4.
Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius, supilkite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai suminkštės. Nukelkite nuo kaitros.

5.
Patiekite su virtais ryžiais, papuošę šviežiais kalendrų lapeliais ir žaliosios citrinos riekelėmis.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2024-05-06 15:33 · 80 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt