TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Taco keptuvėje - mėsos padažas takams, buritams, ryžiams
Taco keptuvė

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
240 gramų konservuotų pupelių (grynos masės, 1 mažesnės skardinės)
1 vienetas paprikos (mažos)
1 vienetas svogūnų (mažo)
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio malto kumino
Patiekiant:
100 gramų fermentinio sūrio (nebūtina)
1 saujelė žalumynų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros įkaitinti aliejų. Dėti jautienos faršą ir, vis pamaigant šaukštu ir pamaišant, kepti, kol mėsa paruduos ir bus iškepusi. Svarbu skirstyti mėsą kepant, kad nesukeptų į didelį gabalą. Jei turite daugiau laiko, mėsą kaitinkite tol, kol visas skystis nugaruos. Jei skubate, tiesiog nupilkite susidariusį skystį.

2.
Svogūną, papriką supjaustyti nedideliais kubeliais. Česnaką kuo smulkiau sukapoti. Sudėti į keptuvę su mėsa. Pakepinti porą minučių, pamaišant.

3.
Supilti konservuotus pomidorus, nukoštas pupeles, pagardinti prieskoniais. Patroškinti apie 10 minučių, kol nugaruos šiek tiek pomidorų skysčio.

4.
Sūrį sutarkuoti. Žalumynus smulkiai sukapoti.

5.
Patiekiant pabarstyti sūriu ir žalumynais.




admin · 2025-03-29 14:33 · 20 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt