INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
90 gramų cukraus
90 gramų miltų
30 gramų sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus trumpai išplakti, kol pradės baltuoti, tada suberti 45 gramus cukraus ir išplakti iki standumo.
3.
Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios, baltos, standžios masės. Atsargiai į trynius įmaišyti baltymus.
4.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir atsargiai, dalimis įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai supilti atvėsusį sviestą ir dar kartelį atsargiai permaišyti.
5.
Torto formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną iškloti keimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti tešlą, palyginti viršų ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.
6.
Iškepus, palikti atvėsti, tada išimti iš formos, apversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. Iš šio biskvito išeina 3 torto padai. Pjaustyti biskvitą galima po 6 valandų.