INGREDIENTAI: 250 gramų migdolų miltų
200 gramų cukraus (arba mažiau)
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas citrinų
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį migdolų esencijos (arba taurelė Amaretto likerio)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį supilti baltymus, įberti druskos ir išplakti iki purumo, tuomet įpilti migdolų esencijos ir išmaišyti.
2.
Į antrą dubenį suberti migdolų miltus, cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę. Tuomet dėti baltymus ir atsargiai maišyti. Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį.
3.
Kepimo formą iškloti silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Tuomet išspausti sausainius.
4.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 25 minutes iki kol lengvai paruduoja.
5.
Kai sausainiai iškeps, pilnai atvėsinti ir tik tuomet nuimti nuo kilimėlio.