INGREDIENTAI: Tešlai:
160 mililitrų vandens (karšto)
1 žiupsnelis cukraus
2 šaukštai aliejaus
250 gramų kvietinių miltų
pagal poreikį druskos
Įdarui:
40 gramų džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis žalumynų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenėlį pilti vandenį, aliejų, berti druską, cukrų ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.
2.
Paruoštą tešlą įdėti į maišelį ir palikti 30 - 40 minučių pastovėti.
3.
Įdarui į dubenį dėti grybus, užpilti verdančiu vandeniu. Palikti 20 minučių pastovėti, tuomet gerai nuvarvinti ir susmulkinti.
4.
Svogūną susmulkinti.
5.
Į keptuvę sudėti grybus, svogūną ir apkepti. Pabarstyti druska, pipirais, berti žalumynus ir apkepti. Tuomet palikti atvėsti.
6.
Tešlą plonai iškočioti, išspausti apskritimus. Dėti įdaro, užlenkti kraštus ir gerai užspausti.
7.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, sudėti virtinius ir virti 5 - 7 minutes
8.
Patiekti su grietine ar sviestu.