INGREDIENTAI: 400 gramų maltos vištienos (ar kitos mėgstamos mėsos)
150 gramų čederio sūrio (tarkuoto, galima keisti fermentiniu, mocarelos)
120 gramų pomidorų padažo
100 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
8 griežinėliai saliamio (arba pagal poreikį)
4 vienetai pievagrybių (vidutinio dydžio)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas itališkų žolelių (arba kitų mėgstamų džiovintų žolelių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
MALTOS MĖSOS APKEPO PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
2.
Į keptuvę (geriausia tokią, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje) pilti alyvuogių aliejų, įkaitinti.
3.
Česnaką susmulkinti ir suberti į keptuvę, pakepinti apie 1 min. Sudėti vištienos faršą ir maišant susmulkinti mentele. Kepti 4–5 min., kol mėsa iškeps. Įmaišyti itališkas žoleles.
4.
Pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
5.
Nuimti keptuvę nuo kaitros (jei naudojate keptuvę, kurios negalima naudoti kepimui orkaitėje, mėsą perdėkite į kepimui skirtą indą). Įmaišyti tarkuotą čederio sūrį. Ant faršo paskirstyti pomidorų padažą, sudėti pievagrybius, saliamio griežinėlius. Viršų pabarstyti mocarelos sūriu.
6.
Keptuvę arba kepimo indą dėti į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepti 10–15 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Jei norisi, po 5 min. kepimo galima įjungti vėjelio funkciją - apskrus greičiau.