TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Fidelis Kantrimas Gražvyda Ervina
Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų kiaulienos nugarinės
Marinatui:
50 gramų garstyčių
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
20 gramų poro
1 pundelis žalumynų
10 gramų aitriųjų pipirų
5 gramai muskato
Trupiniams:
100 gramų sviesto
100 gramų grikių (pervirtų, išsprogusių)
50 gramų panko džiūvėsėlių
50 gramų grikių traškučių (žr. patarimus)
2 gramai kumino
2 gramai maltos kalendros
pagal skonį druskos
Garnyrui:
100 gramų perlinio kuskuso
100 gramų burokėlių (įvairių spalvų)
50 gramų sviesto
50 gramų poro
10 gramų citrinžolės
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos nugarinę atskirti nuo odos, supjaustyti 0.5 cm storio griežinėliais.

2.
Į indą dedami griežinėliais pjaustyti česnakai, poras, aitrieji pipirai, žalumynai, įtarkuojamas muskato riešutas. Įpilamas aliejus, dedamos garstyčios, išmaišoma.

3.
Sudedama nugarinė, gerai išmaišoma. Marinuojama kol ruošiami trupiniai.

4.
Trupiniams keptuvėje išlydomas ir 2 - 3 minutes kepinamas sviestas kol šiek tiek padega.

5.
Suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai, druska, išmaišoma. Sudedami virti grikiai, išmaišoma ir sutrinama elektriniu trintuvu.

6.
Trupiniuose apvoliojami kiaulienos gabaliukai ir kepami keptuvėje ant ištirpinto sviesto po 2 minutes iš abiejų pusių.

7.
Garnyrui užverdamas vanduo, sudedama griežinėliais pjaustyta citrinžolė, suberiamas kuskusas, verdama 3 minutes.

8.
Išvirtas kuskusas nukošiamas. Dedamas sviestas, išmaišoma, pagardinama druska.

9.
Burokėliai nuvalomi, supjaustomi. Verdami 2 minutes.

10.
Ant sviesto 1 minute kepami burokėliai, porai. Pabarstoma druska.

11.
Kiauliena tiekiama su kuskusu ir burokėliais su poru.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Grikių traškučiai ruošiami taip - pervirti grikiai (virti 30-40 min.) išdžiovinami ir dedami į karštą (daugmaž 200 C laipsnių temperatūros) aliejų. Kepami 1 minutę, tada išgriebiami, nusausinami ir pasūdomi.




admin · 2025-04-21 15:33 · 31 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt