TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Natūraliai saldūs moliūgų saldainiai be cukraus
Moliūgų saldainiai be cukraus



INGREDIENTAI:
1 kilogramas moliūgų (nuluptų, be sėklų)
2 litrai obuolių sulčių
1 vienetas cinamono lazdelių (galima ir nedėti)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolių sultis supilame į didelį puodą (kuo platesnis, tuo geriau), įdedame cinamono lazdelę ir paverdame, kol nugaruos daugmaž pusė kiekio. Jeigu obuolių sultys labai stipraus skonio ar galbūt naminės ir šiek tiek saldintos, galima to ir nedaryti arba nugarinti mažesnį jų kiekį, bet šis nugarinimas padeda sukoncentruoti sulčių skonį ir tada moliūginiai saldainukai su tokiomis pavyksta tikrai skanesni.

2.
Kol obuolių sultys garuoja, supjaustome gabaliukais moliūgą. Pjaustykite gana stambiai, nes džiūdamas moliūgas labai labai smarkiai susitrauks (kokius 3 kartus, gal net daugiau). Aš paprastai pjaustau daugmaž 3x3 cm dydžio kubeliais arba daugmaž 5x2 cm dydžio šiaudeliais. Aišku, stambesnio pjaustymo yra dvi medalio pusės - stambiau supjaustyti saldainukai ilgiau džiūva už supjaustytus šiek tiek smulkiau. Bet man būna skanesni :)

3.
Karštomis (galima ir verdančiomis arba beveik verdančiomis) nugarintomis obuolių sultimis užpilkite moliūgų gabaliukus. Išmaišykite, kad visi gabaliukai tolygiai būtų sultyse (cinamono lazdelę irgi palikite, lai būna drauge su moliūgais skystyje), o tada uždenkite puodą ir palikite moliūgus daugmaž parai taip pastovėti kambario temperatūroje, kad jie prisigertų skonio.

4.
Tada moliūgus su visomis sultimis užvirinkite ir pavirkite neilgai, kokias 5 minutes. Tik iki kol moliūgai truputį pakeis spalvą, bet jokiu būdu nesutiš. Skysčio neišpilkite. Perkošus jį per sietelį galima panaudoti tą skystį kitai saldainukų partijai. Tik jame jau būna labiau jaučiamas moliūgų skonis, tad aš paprastai paragauju to skysčio ir, jeigu reikia, šiek tiek nugarinu, įspaudžiu truputį citrinos sulčių ar dar dapilu obuolių sulčių. Na taip, kad skysčio skonis man patiktų :)

5.
Moliūgų gabalėlius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu (tas padeda jiems išlikti tvirtesniems), nuvarvinkite ir dėkite džiovinimui. Džiovinti galima specialioje vaisių džiovyklėje arba padėjus šiltai šalia krosnies ar radiatoriaus, bet aš paprastai džiovinu orkaitėje - paskleidžiu moliūgo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinu daugmaž 50-60 laipsnių temperatūros orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis. Džiūva jie netrumpai, panašiai kaip ir kiti džiovinti vaisiai. Priklausomai nuo gabaliukų dydžio man jie paprastai išdžiūva per 6-12 valandų.

6.
Išdžiūvusius laikau popieriniuose maišeliuose.




admin · 2025-04-22 15:34 · 28 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt