INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didesnių)
200 gramų cukinijų
150 gramų hokkaido moliūgo (tinka ir kitoks)
2 vienetai kiaušinių
2.5 šaukšto kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (Viduržemio jūros regiono)
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų grietinės, 30% riebumo
50 gramų maskarponės sūrio
Kepimui:
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (nerafinuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuskusti kiek didesnes nei vidutines bulves. Nulupti moliūgą bei cukiniją. Viską sutarkuoti burokine tarka - mano turima tarkuoja truputį ploniau nei įprasta burokinė tarka.
2.
Į tarkius įmušti 2 kiaušinius, berti 2-3 šaukštus miltų, druskos pagal skonį, prieskoninių žolelių, krapų (dėjau sūdytus) ir viską gerai išmaišyti.
3.
Kepti nerafinuotame saulėgrąžų aliejuje (jis sveikesnis) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos, uždengus keptuvę.
4.
Padažui sumaišyti grietinę su maskarponės sūriu.
5.
Patiekti su padažu.
Patarimai:
•
Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 16 blynų.