INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų
200 gramų panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus supjaustyti pailgomis juostelėmis. Įtrinti česnako milteliais, druska ir pipirais.
2.
Keptuvėje gausiai įkaitinti aliejaus.
3.
Dubenėlyje išplakti kiaušinius. Į lėkštę supilti džiūvėsėlius.
4.
Baklažanų lazdeles po vieną merkti į kiaušinių plakinį, tada - į džiūvėsėlius, tada vėl į kiaušinius ir dar kartą į džiūvėsėlius.
5.
Lazdeles kepti įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus.
6.
Patiekiant apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis.
7.
Šias lazdeles tinka patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu druska, pipirais ir įspausta česnako skiltele.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Panko džiūvėsėlių rasite daugelyje didesnių prekybos centrų Azijos virtuvių skyriuje. Jie šiek tiek traškesni negu įprasti džiūvėsėliai. Bet jeigu jų neturite, galite naudoti ir paprastus.