TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Anastazas Zita Gotautas Aušra Žydrė Edilija
Keptos lašišos salotos su melionu ir pelėsiniu sūriu
Keptos lašišos salotos su melionu ir pelėsiniu sūriu

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
Salotoms:
250 gramų lašišos filė
200 gramų salotų mišinio
150 gramų melionų
100 gramų sūris su mėlynuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
1 saujelė graikinių riešutų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Papuošimui:
200 gramų varškės sūrio (natūralaus skonio)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas granatų
4 šaukštai lydyto sūrio (naudojau VILVI Memel Blue)
2 skiltelės česnako
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas dižono garstyčių (arba kitų mėgstamų)
1 šaukštas skysto medaus (arba klevų sirupo)
0.5 šaukšto citrinų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

KEPTOS LAŠIŠOS SALOTŲ SU MELIONU IR PELĖSINIU SŪRIU PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišos filė pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti. Dėti į kepimui skirtą formą.

2.
Kepti įkaitintoje iki 200 °C orkaitės viduryje apie 15 min. Iškepusią lašišą atidėti atvėsti, tuomet pirštais susmulkinti gabalėliais.

3.
Sūrio rutuliukams į dubenį dėti varškės sūrį ir gerai sutrinti šakute, įspausti česnaką, dėti lydytą sūrelį, berti tarkuotą kietąjį sūrį. Viską labai gerai sutrinti iki vientisos masės. Masė turi būti minkšta, šiek tiek lipti prie rankų.

4.
Iš paruoštos masės šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Priklausomai nuo dydžio pavyks padaryti 6 - 10 rutuliukų.

5.
Granatą nulupti, išskirstyti sėklas. Į delną įberti šaukštą granato sėklų, įspausti sūrio rutuliuką ir švelniai sulipinti granatus prie sūrio iš visų pusių. Paruoštus rutuliukus sudėti ant lygios lėkštės ar lentelės ir dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

6.
Padažui į dubenį dėti medų ir garstyčias, gerai išmaišyti konditerine šluotele. Pilti citrinų sultis, berti druską, pipirus, įspausti česnako, dar kartą išmaišyti.

7.
Maišant šluotele, pamažu supilti alyvuogių aliejų. Pirmą trečdalį aliejaus pilti labai lėtai, kad neliktų aliejaus burbuliukų padaže, tuomet likusį aliejų supilti greičiau.

8.
Melioną nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Graikinius riešutus susmulkinti, tačiau ne itin smulkiai.

9.
Į dubenį dėti salotų mišinį, lašišą, meliono gabalėlius, riešutus, pasmulkintą pelėsinį sūrį ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.

10.
Salotas dėti į lėkštę, ant viršaus sudėti paruoštus rutuliukus ir iš karto tiekti.




admin · 2025-04-25 15:33 · 29 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt