INGREDIENTAI: 1 vienetas viščiuko (apie 1.5 - 2 kg svorio)
1 vienetas apelsinų
50 gramų aliejaus
30 gramų prieskonių paukštienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viščiuko išorę ir vidų ištrinti mėgstamais prieskoniais (jeigu prieskoniai be druskos, papildomai įtrinkite ir druska). Palikti masimarinuoti keletą valandų arba dar geriau - per naktį.
2.
Prieš kepant į viščiuko vidų prikimšti ketvirčiais supjaustyta apelsiną (neluptą, tik labai švariai nuplautą).
3.
Aš paprastai kepu apie 1.5 valandos iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kartu su daržovėmis ir bulvėmis į skardą įpilant šiek tiek aliejaus ir vandens. Kepant karts nuo karto vičiuką palaistau tuo skysčiu. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo viščiuko dydžio, bet vizualiai matosi kaip atšokinėja mėsa nuo sparnų ir kulšelių.
4.
Iškepus ir išėmus iš orkaitės leiskite viščiukui bent 5-10 minučių patovėti, jog tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys, o tada galima skanauti!