INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
300 gramų sviesto (šalto)
250 gramų grietinės (riebios)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno (šalto)
3 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų cukranendrių cukraus
100 gramų sviesto
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (apytikriai, 0.5 skardinės)
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai šaltą sviestą sutarkuoti į miltus. Kapoti, kol neliks sausų miltų. Sudėti grietinę, suberti druską ir labai greitai suminkyti tešlą.
2.
Tešlą padalinti į 8-9 dalis. Suformuoti į rutulius ir dėti į šaldytuvą valandai ar ilgiau.
3.
Dėkite vieną dalį tešlos ant kepimo popieriaus lakšto ir kočiokite kuo ploniau. Kitas dalis laikykite šaldytuve iki prireiks. Viršų subadykite šakute.
4.
Kepkite iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, reikia stebėti. Kol keps vienas lakštas, galite iškočioti kitą. Galima pasiruošti ir du iš karto.
5.
Dar karštą lakštą apipjaustykite pagal torto formos dugną, atraižas atidėkite trupiniams. Lakštai labai trapūs, elkitės atsargiai.
6.
Kremui kiaušinio trynius išsukite su cukrumi.
7.
Dalį šalto pieno sumaišykite su miltais. Kitą dalį pieno užviriname su 100 g sviesto ir truputį atvėsiname.
8.
Į pieno ir miltų masę įmaišome išsuktus trynius ir po truputį pilame į atvėsusį pieną su sviestu.
9.
Kremą kaitiname ant silpnos kaitros, nuolat maišant, kol sutirštės. Galime suberti vanilinį cukrų. Paruoštą kremą visiškai atvėsiname.
10.
Karameliniam sviestiniam kremui kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną išplakite į purų kremą. Supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
11.
Atvėsintą plikytą kremą sumaišykite su karameliniu sviestiniu kremu.
12.
Torto surinkimas. Ant torto paduko tepkite šaukštą kremo ir dėkite pirmą lakštą. Dėkite maždaug po 2,5 šaukšto kremo, bet geriausia, kad kremą padalintumėte lygiomis dalimis. Palikite kremo ir torto šonams aptepti. Uždekite antrą lakštą ir jį aptepkite kremu, tada dėkite trečią lakštą ir t.t. Kai sutepsite visus lakštus, likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
13.
Nuo lakštų kepimo likusias atraižas sutrupinkite tiesiog pirštais. Lakštai tokie trapūs, kad tai atliksite be jokio vargo. Trupiniais aplipinkite visą Napoleoną.
14.
Puoškite pagal savo fantaziją.
Patarimai:
•
Torto forma 20 cm skersmens.