TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Konservuotos kriaušės žiemai
Konservuotos kriaušės žiemai



INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo kriaušių
2 litrai vandens
1 kilogramas cukraus
2 vienetai citrinų
6 vienetai gvazdikėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nuplauti, palikti nuvarvėti. Nulupti (nebūtina, bet mano kriaušių odelės buvo labai kietos), išimti sėklas, kotelius. Supjaustyti storomis skiltelėmis ar ketvirčiais.

2.
Kriaušes standžiai sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius.

3.
Pamatuoti, kiek reikės sirupo - į stiklainį su kriaušėmis pilti vandenį iki viršaus, tuomet jį nupilti į matavimo indą. Dauginti iš stiklainių, kuriuos pasiruošėte skaičiaus. Aš tokį kiekį kriaušių sudedu 6 vnt. 0.5 litro stiklainius. Man sirupo (su atsarga) reikia apie 2 litrus

4.
Sirupui į puodą pilu 2 litro vandens, beriu 1 kg cukraus. Kaitinu, maišant, kol cukrus ištirpis. Įspaudžiu citrinos sultis. Sirupą užvirinti, pavirti 1 - 2 minutes.

5.
Į stiklainius dėti po gvazdikėlį. Ką tik užvirusiu sirupu užpilti kriaušes. Pridengti steriliais dangteliais.

6.
Į švaraus puodo dugną dėti rankšluostėlį, statyti stiklainius į puodą, pilti vandens (atsargiai, kad vandens nepapultų į stiklainius), kad apsemtų stiklainius kiek daugiau nei iki pusės šiltu vandeniu. Kaitinti, kol užvirs ir tuomet kaitinti apie 20 minučių. Sandariai užsukti, apversti, šiltai uždengti ir palikti visiškai atvėsti.




admin · 2022-03-16 09:00 · 432 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt