INGREDIENTAI: 4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
2 stiklinės daržovių sultinio (arba 1 sultinio kubelio + karšto vandens)
1 stiklinė geltonieji lęšiai (nevirtų)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas salierų stiebų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
2/3 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio druskos (apytikriai, pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens (šalto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lęšius užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti bent kelias valandas, o geriausia pernakt.
2.
Morkas ir svogūnus nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Pomidorus, paprikas ir salierą taip pat susmulkiname mažais kubeliais. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame visas daržoves ir kepiname, vis pamaišant, kol daržovės suminkštėja.
4.
Daržoves sutriname trintuvu arba kokteilių plakiklyje.
5.
Į puodą supilame sutrintas daržoves, išbrinkusius lęšius ir sultinį. Įpilame vandens. Vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo norėsite sriubos.
6.
Sriubą kaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies, kol užverda. Tada verdame 20 minučių, pagardiname prieskoniais. Jei reikia įdedame daugiau druskos (pagal skonį).