INGREDIENTAI: 1 kilogramas grietinės, 30% riebumo (naudojau "Dvaro" minkštoje pakuotėje)
1 kilogramas braškių
580 mililitrų vandens (karšto, beveik verdančio)
0.5 vieneto biskvito (žr. patarimus)
1 vienetas citrinų
75 gramai apelsinų želė (arba persikų)
10 šaukštų cukraus
6 šaukšteliai želatinos (apytikriai)
2 mililitrai migdolų aromato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti žele, užpilti 500 ml vandens ir išmaišyti. Dėti atvėsti.
2.
Į kitą dubenį suberti želatiną, užpilti 80 ml vandens ir išmaišyti. Palikti 15 minučių brinkti ir permaišyti. Želatina turi ištirpti. Jei dar matosi gumulėlių, dar pamaišyti.
3.
Braškes nuplauti ir nuskinti kotelius
4.
Į torto formą (naudojau 24 cm skersmens) dėti biskvitą. Biskvitas turi būti per visą torto formą. Biskvitą sulaistyti 250 ml paruoštos želė.
5.
Į didelį dubenį sudėti grietinę, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu suplakimo šluotele iki kol grietinė ims tirštėti. Citriną perpjauti pusiau ir išspausti sultis, įpilti migdolų aromato. Dar kartą paplakti. Vis plakant paruoštą kremą supilti ištirpusią želatiną. Paruoštą kremą paragaukite, skonis turėtų būti su vos juntama rūgštele ir vos juntamu migdolų kvapu. Galima pakoreguoti dar pagal skonį ir įpilti daugiau citrinų sulčių ar migdolų aromato.
6.
Braškes perpjauti per pusę, išdėlioti aplink torto formos kraštą iš vidinės pusės. Tuomet supilti paruoštą kremą ir atsargiai padėti į šaldytuvą. Palikti valandai iki kol kremas bus sustingęs. Atsargiai palieskite pirštu, kad įsitikintumėte, kad masė tvirta.
7.
Ant torto viršaus išdėlioti likusias braškių puseles, su didesniu šaukštu užpilti likusios želė ant kiekvienos braškės. Tuomet dėti į šaldytuvą iki kol sustings. Kai tortas sustings, galima uždengti maistine plėvele.
Patarimai:
•
Braškes galima keisti mėlynėmis ar konservuotais persikais.
•
Biskvito storis turėtų būtų 1.5 cm. Biskvitą galima naudoti pirktinį, arba išsikepti. Puikiai tiks šis, tik reikėtų trigubai pamažinti proporcijas. Jei kepsite 24 cm skersmens formoje, reikėtų naudoti 2 kiaušinius, 40 gramų cukraus, 40 gramų kvietinių miltų, šiek tiek vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"