INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
360 gramų varškės 9%
200 gramų vyšnių uogienės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
80 gramų cukraus
40 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje ištirpinti sviestą, palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Kai sviestas pravės, įmušti kiaušinius, supilti cukrų ir viską gerai išplakti.
3.
Į išplaktą masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais, suberti kakavą. Užminkyti tešlą.
4.
Tešlą padalinti į 2 dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. Padėti į šaldymo kamerą valandai.
5.
Įdarui sumaišyti varškę, grietinę, įmušti kiaušinius, supilti cukrų, krakmolą.
6.
Kepimo skardą ar tortinę ištiesti kepimo popieriumi.
7.
Iš šaldymo kameros išimti vieną tešlos gabalą, sutarkuoti burokine tarka ir suberti ant tortinės dugno. Ant viršaus sudėti varškės masę, ant jos - vyšnių uogienę.
8.
Antrą tešlos gabalą, sutarkuoti ir apibarstyti pyrago viršų.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 min.
10.
Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsi ir tuomet pjaustykite.
11.
Pyrago viršų galima papuošti tirpintu šokoladu ir riešutais.