INGREDIENTAI: 370 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų varškės
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę dedu į dubenį drauge su kubeliais pjaustytų sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių.
2.
Dedu kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir dar kartą pertrinu.
3.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais (kaip įprastam tinginiui), suberiu į varškės kremą ir gerai išmaišau.
4.
Masę krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso (arba kitoką) formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
5.
Dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų ir sutvirtėtų.
Patarimai:
•
Čia yra klasikinis varškės tinginio receptas, bet jį galite paįdominti savo nuožiūra - įmaišykite smulkintų riešutų, aguonų, džiovintų vaisių, įtarkuokite citrinos žievelės ar įdėkite pora saujų šaldytų uogų. Varškės tinginys improvizacijoms labai atviras.