INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo juodųjų serbentų
10 vienetų bananų (sunokusių, didelių)
1.5 kilogramo cukraus uogienėms
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą suberti uogas, cukrų, pilti vandens ir virti ant vidutinės kaitros vis maišant iki kol uogos suminkštėja.
2.
Bananus nulupti, supjaustyti ir suberti į puodą su uogomis, dar pavirti iki kol suverda bananai ir masė ima tirštėti.
3.
Paruoštą masę sutrinti elektriniu smulkintuvu.
4.
Stiklainius sterilizuoti - skardą iškloti rankšluosčiu, pastatyti stiklainius kakleliu į apačią, kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
5.
Paruoštą džemą sudėti į stiklainius ir užsukti dangteliais. Leisti atvėsti kambario temperatūroje ir tuomet nunešti į tamsią, vėsią vietą.
Patarimai:
•
Cukraus gali prireikti ir daugiau, tad būtina ragauti, nes serbentai būna įvairaus rūgštumo.