TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškės bučinukai su uogiene
Varškės bučinukai su uogiene

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
200 gramų varškės
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aviečių uogienės (arba kitos mėgstamos)
pagal poreikį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, suberti miltus, druską, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, įtarkuoti sviestą ir užminkyti tešlą.

2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.

3.
Stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti ploną lakštą. Stikline ar puodeliu išspausti vienodo skersmens apskritimus.

4.
Į lėkštę suberti cukrų, apskritimą užkloti ant cukraus, švelniai paspausti, kad priliptų cukrus. Tuomet uždėti ploną sluoksnį uogienės ir perlenkti apskritimą pusiau, tuomet dar pusiau. Perlenktus sausainius reikia šiek tiek suspausti, nes kepdami gali išsiskleisti. Tuomet perlenktą vėl padengti cukrumi.

5.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius, paliekant tarpelius, nes kepdami dar plečiasi.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 35 minutes, kol sausainiai gražiai paskrus ir iškeps.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-03-19 06:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt