INGREDIENTAI: 3 pakeliai sausainių (Gaidelio ar Selgos tipo)
600 gramų varškės
200 gramų sviesto
100 mililitrų pieno
3 šaukštai medaus
2 šaukštai grietinės
Aptepimui:
100 gramų šokolado
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ištirpiname sviestą ir supilame į varškę. Viską gerai ištriname šakute. Dedame grietinę, medų ir dar kartą ištriname (jeigu norite vientisesnio kremo, galima trinti blenderiu).
2.
Tada imame po vieną sausainį, trumpam merkiame į pieną ir dėliojame tortą į norimą formą. Paklojame sluoksnį sausainių, tada tepame varškės kremąę ir vėl dedame sausainius. Paskutinis sluoksnis turėtų būti varškės.
3.
Puošiame pagal savo norus. Aš ištirpinau šokoladą su sviestu garų vonelėje ir tortą apšlaksčiau tortą.
4.
Paliekame tortą sustingti šaldytuve 3-4 valandoms (geriausia - per naktį).