INGREDIENTAI: 3 vienetai vištų šlaunelių (didesnių arba 4 mažesnių)
250 gramų raudonųjų lęšių (apytikriai)
150 gramų šaldytų daržovių mišinys (žirnelių, morkų ar kitų)
1 vienetas raudonosios paprikos
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį prieskonių paukštienai (česnakinių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustyti mažesniais gabaliukais. Pabarstyti prieskoniais vištienai ir prieskoniais paukštienai, pipirais.
2.
Lęšius perplauti tekančiu vandeniu. Papriką supjaustyti mažais gabaliukais.
3.
Į kepimo indą suberti lęšius, šaldytas daržoves, papriką ir įpilti vandens tiek, kad apsemtų lęšius ir daržoves. Pabarstyti druska, sudėti vištieną. Kepimo indą uždengti folija.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.