INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
160 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto (minkšto)
15 gramų vanilės
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
11 šaukštelių varškės
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Viršui:
37 gramai kvietinių miltų
25 gramai sviesto (šalto)
25 gramai cukraus
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį supilti pieną, berti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palaukti apie 15 minučių, kol aktyvuosis.
2.
Į dubenį suberti miltus, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilę, supilti mielių masę ir išmaišyti iki vientisos masės. Tuomet vis minkant sudėti sviestą ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 1 valandą.
3.
Iš paruoštos tešlos padaryti 11 rutuliukų. Tuomet dar 15 minučių palaikyti šiltoje vietoje.
4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, berti cukrų, vanilę ir išmaišyti.
5.
Iš paruoštų rutuliukų formuoti bandeles, padaryti gilesnį vidurį, į jį dėti šaukštelį varškės masės.
6.
Viršui į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, miltus ir pirštais suformuoti iki trupinių. Dėti į šaldytuvą, kad pašaltų.
7.
Į kitą dubenį dėti kiaušinio trynį ir išplakti.
8.
Bandeles aptepti kiaušinio trynio plakiniu, pabarstyti paruoštais trupiniais.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol iškeps ir gražiai apkeps.
10.
Braškes perpjauti pusiau ar į kelias dalis. Kai bandelės iškeps, papuošti braškėmis.