INGREDIENTAI: 335 gramai miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
130 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (suplakto)
Pabarstymui:
80 gramų žemės riešutų (sukapotų ir pakepintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą, cukraus pudrą, druską ir kiaušinius suplakite (vidutiniu greičiu) elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su sviestu. Maišykite su mikseriu 15-20 sekundžių, kol susiformuos dideli lyg žirniai trupiniai. Rankomis sulipdykite tešlą į kamuolį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir truputi priplokite. Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių, kad tešla šiek tiek sutvirtėtų.
2.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite iki 6 mm storio. Su apvalia sausainių forma banguotais kraštais (8-10 cm skersmens) išpjaukite sausainius, tada paimkite mažesnę apvalią sausainių formelę (2 cm skersmens) ir išpjaukite sausainių viduryje skylutę.
3.
Padėkite sausainius į kepimo skardą (išklotą kepimo popieriumi) ir įstatykite į šaldiklį 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
4.
Riešutus įberkite į lėkštę. Išimkite sausainius iš šaldiklio ir patepkite kiaušinio plakiniu. Tada apibarstykite riešutais (perteklinius, kur neprisiklijavo, nukratykite) ir grąžinkite į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12 minučių. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!