INGREDIENTAI: Šviesiai tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų pieno
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Tamsiai tešlai:
180 mililitrų pieno
130 gramų pilno grūdo miltų
120 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruošti šviesią tešlą. Pieną pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų) suberti cukrų, mieles. Palikti apie 5-10 min pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Miltus sumaišyti su druska, įpilti aliejų, pieną. Suminkyti vientisą, glotnią tešlą. Dubenį uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 1-1,5 val.
3.
Antrą, tamsesnė tešlą paruošti tokiu pačiu principu, sumaišant pilno grūdo ir paprastus miltus.
4.
Tešloms pakilus, iškočioti du maždaug vienodo dydžio lakštus. Sudėjus vieną ant kito, suvynioti kaip vyniotinį.
5.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pridengti ir palikti pakilti dar apie 45 min.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepti apie 50 min.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!