INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos be kaulų ir odos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis maltos kalendros
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejų, sojos padažą, druską, medų, pipirus, kalendrą ir išspaustą (arba smulkiai sukapotą) česnaką išmaišyti.
2.
Vištieną supjaustyti ne per smulkiais gabalėliais ir išmaišyti su marinatu. Palikti pasimarinuoti apie pusvalandį (jeigu turite laiko, galima ir ilgiau). Kol mėsa marinuojasi, medinius iešmelius pamerkti į vandenį (kad kepant nesviltų).
3.
Pasirinkite tokią kepimo formą, kurios plotis būtų kiek mažesnis nei medinių iemšelių ilgis, kad juos galima būtų uždėti kaip ant rėmelio (kad kepama mėsa nesiliestų su forma). Formą išklokite folija ar kepimo popieriumi.
4.
Mėsą maukite ant iešmelių, juos uždėkite ant kepimo formos, kad iešmeliai kabėtų kaip ant šašlykinės. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.