INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos krūtinėlės
5 vienetai bulvių
250 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis sojos padažo
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Marinatui:
250 mililitrų kefyro
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis kario
šiek tiek druskos
Padažui:
125 mililitrai kefyro
1 saujelė baziliko
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio kario
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite marinatą: iš vakaro supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais, sumaišykite su kefyru, garstyčių grūdeliais, paprikos milteliais, kariu, trupučiu druskos. Uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir marinuokite pernakt.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3.
Pasiruoškite kefyro padažą: stiklinėje sumaišykite visus padažo ingredientus, atidėkite į šalį.
4.
Pievagrybius perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenėlį ir apvoliokite su sojos padažu, juodaisiais pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Supjaustykite svogūną gabalais. Ant medinių iešmelių suverkite vištieną su grybais bei svogūnais, išdėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Bulves nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. Apvoliokite su 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, malta paprika, aitriaisiais pipirais ir žiupsniu druskos. Išdėliokite skilteles vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Skardą su vištiena dėkite į žemesnę/vidurinę orkaitės dalį. Po 5 minučių, į orkaitės viršutinę dalį dėkite skardą su bulvytėmis. Kepkite, kol bulvytės paruduos, o vištiena bus pilnai iškepusi. Bulvytėms iškepti reikės apie 20 minučių, o vištienai 25-ių. Įsitikinkite, kad vištiena pilnai iškepusi.
7.
Vištieną patiekite kartu su aštriomis bulvytėmis, gaiviu kefyro padažu, šviežiais salotų lapais ir šviežiu agurku.