INGREDIENTAI: 270 gramų burokėlių tyrės (žalių)
400 mililitrų kefyro
250 gramų pilnagrūdžių avižų dribsnių
100 gramų lukštentų saulėgrąžų
50 gramų avižinių miltų (pilno grūdo)
50 gramų moliūgų sėklų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyre išmaišome kepimo miltelius, kad nugesintų.
2.
Burokėlių tyrę, kefyrą, dribsnius, miltus, saulėgrąžas, moliūgų sėklas ir druską sumaišome dubenyje.
3.
Sukrečiame masę į kepimo popieriumi išklotą formą.
4.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu, jei iešmelis, įbestas į duoną ir ištrauktas, liko sausas, reiškia iškepė.
Patarimai:
•
Kepimo forma 27x13 cm.