TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sveikuolių rožinė duona
burokėlių duona

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
270 gramų burokėlių tyrės (žalių)
400 mililitrų kefyro
250 gramų pilnagrūdžių avižų dribsnių
100 gramų lukštentų saulėgrąžų
50 gramų avižinių miltų (pilno grūdo)
50 gramų moliūgų sėklų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyre išmaišome kepimo miltelius, kad nugesintų.

2.
Burokėlių tyrę, kefyrą, dribsnius, miltus, saulėgrąžas, moliūgų sėklas ir druską sumaišome dubenyje.

3.
Sukrečiame masę į kepimo popieriumi išklotą formą.

4.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu, jei iešmelis, įbestas į duoną ir ištrauktas, liko sausas, reiškia iškepė.


Patarimai:

Kepimo forma 27x13 cm.




admin · 2022-03-22 09:00 · 434 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt