INGREDIENTAI: 1 kg bulvių,
300 gr morkų,
300 gr kumpio arba dešros,
4 virti kiaušiniai,
1 skardinė konservuotų žirnių,
700 gr mažų marinuotų agurkų,
400 gr majonezo,
1 žiupsnelis pipirų,
1 žiupsnelis druskos,
Skardinė konservuotų kukurūzų,
10 vnt alyvuogių.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves ir morkas išverdame su lupenomis, atvėsusias nulupame ir supjaustome kubeliais. Kiaušinius išverdame. Kiaušinius, kumpį taip pat susmulkiname kubeliais, beriame konservuotus žirnelius. Viską gerai išmaišome ir paskaniname prieskoniais bei majonezu. Mišrainę sudedam į lekštę gyvatės pavidalu, suformuojam gyvates galvą (į mišrainę nedėkite agurkų, nes iš jų bus padaryti gyvatės žvyneliai). Papuošime alyvuogėmis, kukurūzais, iš virtos morkos gabaliuko padarome liežuvį. Skanaus.