INGREDIENTAI: 2 vienetai balta duona (plikytos)
pagal poreikį aliejaus (naudojau purškiamą su česnakų aromatu)
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį česnakų pasta
pagal poreikį majonezo
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį kukurūzų (aštrių)
Papuošimui:
pagal poreikį saliamio
pagal poreikį lydyto sūrio (riekelėmis)
pagal poreikį alyvuogių (be kauliuko, juodų ir žalių)
pagal poreikį rūkytos dešrelės (plonų)
pagal poreikį marinuotų agurkų
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duona - nupjauti plutas, supjaustyti daugmaž vienodo dydžio juostelėmis.
2.
"Taupant" aliejų ir sveikatą, duoną kepti orkaitėje. Duonos juosteles išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Supurkšti aliejumi. Kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kas 10 min apverčiant duonos gabalėlius kita puse.
3.
Iškepusią duoną barstyti druska.
4.
Sumaišyti majonezą su česnako granulėmis ir pasta.
5.
Lėkštės ar padėklo centre pastatyti stiklinę. Kiekvieną duonos juostelę merkti į majonezą, tada pavolioti tarkuotame sūryje ir dėti ratu aplink stiklinę, kol suformuosite norimo aukščio tortą. Stiklinę atsargiai išimti, į vidurį berti kukurūzus. Užpildžius ir išlyginus paviršių, viską apibarstyti tarkuotu sūriu.
6.
Puošti pagal fantaziją.